Koelcel met of zonder geïsoleerde vloer?

16-11-2018

Omdat de temperatuur in een koelcel veelal tussen de + 1° en +6° C. is, is het niet noodzakelijk dat er een geïsoleerde vloer in gemonteerd wordt. Vooral niet als de vloer van beton is of betegelt is. Er moet wel een geïsoleerde vloer worden toegepast als de vloer er onder van hout is of iets dergelijks. Ook als de koelcel op een verdiepingsvloer wordt geplaatst moet er een geïsoleerde vloer worden toegepast, omdat de kans bestaat dat het in de onderliggende ruimte gaat 'regenen' i.v.m. het optreden van condens aan de onderzijde van de vloer waarop de cel staat.

Het voordeel van een koelcel zonder geïsoleerde vloer is, dat u geen drempel op hoeft te stappen en omdat u waarschijnlijk veel keer in de koelcel moet zijn is een drempel best lastig, maar ook is een koelcel zonder vloer handig om de vloer lekker te kunnen boenen en er een emmer water overheen te kunnen gooien. Een geïsoleerde vloer is normaliter niet waterdicht en dus wordt de isolatie na een aantal jaren gebruik nat en de vloer 'zompig'. 

Een geïsoleerde vloer in een koelcel bestaat uit hoogwaardig isolatiemateriaal met aan beide buitenzijden een gegalvaniseerde metalen plaat. Op de bovenzijde van de vloer lijmt de fabrikant er naar gelang de grootte van de vloer een 9 of 15 mm. dikke betonplex plaat op, met daarop een kunststof antislip laag.  U kunt dan nog kiezen voor een RVS plaat op de vloer, maar wij raden u dat niet aan, omdat wanneer zo'n plaat met 'tranen' nat is, en dat is in een koelcel niet ongewoon, deze behoorlijk glad wordt, dus best wel gevaarlijk, maar de mogelijkheid is er wel.

Ons advies is, koop als het kan een koelcel zonder vloer, dus zonder geïsoleerde vloer.

Advies nodig? Bel of mail ons !