Koelcel voor de horeca?

wij leveren en installeren ze graag voor U.

Zoekt u een KOELCEL speciaal voor horeca gebruik?


Een koelcel voor de horeca is heel anders dan een koelcel voor een drankenhandelaar, bloemist of groenten en fruit bedrijf. U vraagt misschien waarom deze koelcel dan anders is?? Verse food producten, waaronder vlees, moeten meer dan gewoon koel worden opgeslagen. Tussen de 1° en 3° C. is mooi, maar dat is voor veel producten niet nodig, dus moeten wij een koelcel plaatsen met een groter koelvermogen, zodat de verse producten die aangevoerd en verwerkt worden snel op de juiste temperatuur is en daar ook blijft. 

Het gaat in de horeca om voedselveiligheid, dus is een perfect koelende koelcel zeer belangrijk.

De koelcel moet absoluut HACCP goedgekeurd zijn, zodat de verse producten schoon en bacterievrij kunnen worden bewaard. De koelcellen die wij leveren en installeren zijn HACCP gecertificeerd, dus uitermate geschikt voor gebruik in de horeca.  

Wij raden voor in de horeca ALTIJD een koelcel ZONDER geïsoleerde vloer aan. Het is beter dat U uw gladde of betegelde vloer ook onder uw koelcel door laat lopen, zodat U bij het schoonmaken niet hoeft op te letten, maar dat U gewoon een emmer water door de koelcel kunt gooien. Op een geïsoleerde vloer in een koelcel kan dat niet, omdat deze niet waterdicht is en er dus water in de isolatie dringt, wat uiteindelijk een vieze vloer met inwendige schimmel geeft. Kan de geïsoleerde vloer dan niet waterdicht gemaakt worden? Jawel, maar dat is kostbaar en blijft U nog altijd met een drempel van 12 cm. zitten waar U iedere dag veel keer op en af moet stappen. Echt waar, beter is een koelcel met een mooie doorgetrokken gladde of betegelde vloer.

Wij leveren en installeren grote koelcellen, koelcellen op maat en stekkerklare koelcellen voor iedere branche, dus ook voor U in de horeca altijd voor een scherpe prijs.

Een simpele koelcel met insteek koelunit is voor uw verse foodproducten absoluut af te raden, het is beter een koelcel met split-koelinstallatie te kopen. Wij leveren en installeren nooit anders. 

Waarom we een split-koelsysteem en geen kant en klare koelunit installeren?

Een split-koelsysteem bestaat uit twee losse componenten, namelijk de KOELMOTOR en de VERDAMPER.  We monteren de verdamper IN de koelcel en de koelmachine op of naast de koelcel, of in een andere ruimte en wat nog beter is buiten aan de muur of op het dak, zodat U de warmte en het geluid niet binnen hebt. 

De voordelen van een split-koelinstallatie zijn: uw koelcel is daarmee VEEL zuiniger, VEEL stiller en VEEL betrouwbaarder en gaat daarmee VEEL langer mee dan een insteek- of inhang- koelunit, maar....... U kan en mag de split-koelinstallatie niet zelf plaatsen, dat doen wij met STEK erkenning voor U. Wij geven u dan ook 12 maanden VOLLEDIGE garantie op de door u gekochte en door ons geplaatste bloemen koelcel!

Zelf plaatsen?........het lijkt makkelijk.

Zelf een koelcel in uw horeca keuken bouwen of zelf LATEN bouwen door een handige Harry?? BETER NIET DOEN, we praten hier over professionele koelcellen die behoorlijk wat geld kosten, daarbij gaat het bij u over kwetsbare producten die u veilig, schoon en goed koel wenst op te slaan !

Natuurlijk bent U en anders Harry wel......handig, maar koeltechniek is toch veel lastiger dan U denkt en de installatie van de koelmotor en verdamper mag u zelf niet doen........... De cel, dus de isolatiepanelen, kunt U misschien zelf wel plaatsen, maar daar verdient U erg weinig mee, want wij doen dat dagelijks, dus heel erg snel en ook heel erg goed, zodat de deur jaren later ook nog goed sluit.

Een koelcel voor de horeca is standaard uitgevoerd met:

 • 80 mm. cfk-vrije geïsoleerde sandwichpanelen bekleed met witgecoate, verzinkte staalplaat (RVS als optie tegen meerprijs).
 • de wanden plaatsen we in kunststof U-profielen welke we aan uw vloer vastmaken.
 • een draaideur van BxH 70 of 80 of 90 x 200 cm. met slot en noodopener.
 • een split koel-systeem bestaande uit een verdamper in de koelcel en een koelmotor op, naast de koelcel of zelfs buiten.
 • een digitaal regelpaneel met temperatuuraanduiding en 10 andere bedieningsfuncties.
 • vloerontluchtingsbalkjes onder de cel wanneer U de koelcel met geïsoleerde vloer koopt.
 • een antislip vamelvloer met RVS dorpel wanneer U toch die vloer laat teopassen.
 • een inwendige hoogte van 210 of 240 cm.
 • vanaf 90 cm. breedte of diepte kan iedere cel per 15 cm. breder of dieper geleverd worden.
 • een koelmachine van een hoogstaand merk zoals o.a. Copeland, Embraco, 'L Unite Hermetique, Bitzer, Frascold of Daikin.
 • een verdamper met langzaam draaiende ventilatoren van zeer goede kwaliteit zoals o.a. Searle, ECO, FrigaBohn of ROENest.

Tegen meerprijs kunnen wij de koelcel van uw keuze uitvoeren met:

 • aluminium/kunststof rekwerk met 3 of 4 plateau's van 40, 50 of 60 cm. diep.
 • drukvereffeningsventiel in de koelcel. 
 • RVS vloer in de cel.

Ook de koelcellen voor U als horecaondernemer zijn in heel veel afmetingen leverbaar, mail of bel ons met de afmetingen die U wenst en wij zoeken de dichtstbijzijnde standaard maat voor U op.