Welk merk KOELCEL en VRIESCEL is erg goed?

24-11-2018

De wanden, plafond en vloer van een KOELCEL en VRIESCEL worden door verschillende fabrikanten compleet als bouwpakket gemaakt. Het zijn dan demontabele cellen die overal gemakkelijk opgebouwd en eventueel later weer afgebroken kunnen worden.

Wij adviseren en leveren meestal een koel- of vriescel van POLY systems uit Roermond, omdat zij erg goede, mooie en perfect afgewerkte cellen produceren. Andere merken die we soms adviseren zijn koel- en vriescellen van Celltherm, Isomasters en Viessmann. 

Alle wanden worden in een bepaalde dikte gemaakt al gelang uw wensen. Standaard wanddiktes zijn 80, 120 en 160 mm.. De keus is afhankelijk van het soort cel en de omstandigheden buiten de cel. Voor een grote vriescel in Afrika adviseren we een wanddikte van 120 of 160 mm., maar voor hier in Nederland is meestal 80 mm. dik genoeg en 120 mm. als het om een hele grote vriescel gaat, maar uiteindelijk is de keus aan u.

De wanden van POLY zijn opgebouwd uit 78,8 mm. dik PIR schuim met aan beide zijden 0,6 mm. dik gegalvaniseerde staalplaat wit gemoffeld. In de kopse kanten van de wanden zitten haken of sleuven. De haken draaien we met een imbus sleutel in de sleuven, zodat de wanddelen heel erg vast aan elkaar geklemd worden en er geen lucht van binnen naar buiten en andersom kan. Het wordt in de cel fors kouder dan buiten de cel, dus is het van groot belang dat de wanden vloer en plafond erg vast geklemd worden. Uiteraard moet de fabrikant de panelen erg precies produceren zodat ze ook werkelijk erg goed passen. Dit kunt u gerust aan POLYsystems overlaten, zij zijn erg precies.

De vloer is natuurlijk van groot belang, omdat daar al het gewicht opkomt wat u wenst op te slaan, maar u loopt er in en rijdt er misschien ook wel met wagentjes in. De vloer heeft dezelfde opbouw als de wand, behalve de toplaag waarop u loopt. Die is afgewerkt met HEXA en noemen we ook wel BETONPLEX of wordt afgewerkt met gegalvaniseerd staal of RVS, maar altijd met antislip noppen. De keuze is wat betreft vloer ook aan u, wij adviseren u graag. 

De plafond panelen van een koelcel of vriescel zijn gelijk aan de wand panelen. 

Waarom adviseren we meestal een POLYsystems koel- of vriescel en niet een ander merk? De kwaliteit is erg goed en de prijs is zeer concurrerend. Een VIESSMANN koel- of vriescel is wat kwaliteit betreft gelijkwaardig en wat afwerking betreft nog luxer waaronder afgeronde hoeken in de cel, maar de prijs is behoorlijk hoger en of u dat beetje meer luxe dan wil betalen ?.

Advies nodig? Bel 0184642101 of mail ons !