Deur van de VRIESCEL in de koelcel uit laten komen?

23-11-2018

Wanneer kopers een koelcel EN vriescel tegelijk willen kopen, wordt ons vaak gevraagd de koelcel voor de vriescel te plaatsen, zodat de deur van de vriescel in de koelcel uitkomt. 

Waarom?? Men denkt daar energievoordeel mee te kunnen halen, maar we zullen U uitleggen dat daar niets van waar is. Zelfs heel veel collega koelcelverkopers vertellen dat, maar dat zijn dan ook geen koeltechnische aanbieders van koel- en vriescellen.

Wanneer U door de koelcel naar uw vriescel moet, moet de deur van de koelcel open, dus verliest U kou naar de warme ruimte buiten de koelcel. Wanneer het +20° C. buiten de koelcel is, verliest U ca. 16° temperatuur. Meestal laat men de deur van de koelcel achter zich open staan, dus is het verlies zeg maar 6 minuten. Dan doet U de deur van de vriescel open en pakt U dat wat er uit moet, of legt U op een rek wat er in moet. U verliest vanuit de vriescel van -20° C naar +4° C. in de koelcel dus ca. 24°  temperatuur. De vriescel deur was maar 5 minuten open, de koelcel 6 minuten, dus zal het verlies vanuit iedere cel in totaal ongeveer gelijk zijn, dus geen voordeel t.o.v. de vriescel deur direct vanuit uw warmere werkruimte te openen. 

Ook gebruikt u op deze manier een deel van uw koelcel als looppad, dus u kunt daar waar u loopt en daar waar de vriescel deur open moet kunnen geen producten opslaan, dus verloren ruimte die wel gekoeld moet worden. 

Waar is dan het energievoordeel? De conculega's die dit verhaal vertellen als zijnde het beste idee van zichzelf...... weten niet waar ze het over hebben en vertellen u een broodje aap.

 U kunt beter, voordeliger en vooral ook handiger een koelcel en vriescel met ieder een aparte deur direct naar uw werkruimte hebben, dan loopt u elkaar ook niet in de weg als u soms ieder in een cel moet zijn, want het rek achter de open vriescel deur is even lastig bereikbaar.

Laat U zich vooral goed voorlichten, daar zijn wij voor!! Bel of mail ons !