Hoeveel energie gebruikt een koelcel of vriescel

16-06-2020

Dat is niet te zeggen en ook niet zomaar uit te rekenen, want dan moeten we heel erg veel gebruiksgegevens van u hebben. 

U wil dat energieverbruik natuurlijk graag weten en dat misschien ook nog wel vergelijken met het energieverbruik van de verschillende merken koelcellen en vriescellen. Kort en krachtig kunnen we u zeggen dat het energieverbruik opgeven onmogelijk is. Iedere leverancier die zich daar wel aan waagt vertelt u een verhaaltje, want de hoeveelheid factoren waar dat vanaf afhankelijk is zijn legio, dus vertelt hij een larie verhaal. 

Wat zijn dan die factoren allemaal vraagt u zich misschien af?

1. Hoeveel kubieke meter inhoud is de koelcel of vriescel

2. Hoe vaak doet u de koelcel of vriescel open en dicht in 24 uur. 

3. Hoe lange tijd bent u per keer in de koelcel en vriescel en doet u dan de deur dicht of laat u hem open.

4. Wat is de temperatuur om de koelcel of vriescel heen.

5. Wat brengt U in de koelcel of vriescel, hoeveel brengt u in de koelcel of vriescel en hoe 'warm' is dat wat u in de koelcel of vriescel brengt en dat weten we graag per 24 uur. Doet u dat iedere dag hetzelfde?

6. Waar staat de koelmotor of vriesmotor met condensor, hoe warm is het daar en hoeveel warme lucht kunt u daar afvoeren.

7. Op hoeveel meter afstand staat de koelmotor van de koelcel of vriescel.

8. Welke isolatiewaarde hebben uw koelcel of vriescel wanden?

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Wanneer wij al deze gegevens van u weten kunnen we een berekening maken en zullen we het behoorlijk precies weten, maar dat doen we dan niet meer gratis, want daar zijn we echt wel heel even mee bezig. Trouwens, u ook.