RVS vloer in uw KOELCEL en/of VRIESCEL?

20-03-2019

Wij raden een RVS vloer in uw nieuwe koelcel of vriescel NIET aan. U vraagt zich af waarom dan niet..........

Metaal en vooral roestvast staal heeft de vervelende eigenschap glad te worden, zelfs wanneer het een RVS vloer is met zogenaamde tranen, dus een RVS vloer met 'hobbels'.

Wanneer U een vriescel in en uit loopt komt er vocht op de vloer bij de ingang, dat vocht bevriest en maakt de vloer glad, dus gewoon gevaarlijk.

Wanneer U een koelcel in en uitloopt komt er vocht en vettigheid in het looppad op de vloer en wordt daarmee glad, dus U glijdt gemakkelijk uit en is dus gevaarlijk. 

Ah, maar waarom zitten er dan tranen/hobbels op die vloer, die maken toch dat je juist niet uitglijdt? O ja, daar zijn ze wel voor bedoelt, maar de tranen/hobbels mogen geen scherpe randjes hebben, want dan wordt het schoonmaken een probleem en dat mag weer niet van de keuringsdienst. Het grootste probleem blijft dus dat RVS erg gemakkelijk glad wordt en nooit stroef is, dus glijden maar.

Wij raden de normaal gebruikte kunststof HEXA vloer die is uitgevoerd met antislip aan. Op deze vloer is het nooit glijden of glibberen en vallen.