Wat is de beste temperatuur in een koelcel?

20-11-2018

Temperatuur koelcel

De beste temperatuur die u in uw koelcel moet hebben is sterk afhankelijk van het product wat u in uw koelcel hebt opgeslagen, maar de temperatuur moet altijd positief zijn en begint bij +1° C.. 

Voor vlees, kip en vis producten ligt de beste temperatuur tussen de +1° en +4° C., maar voor kaas en deegproducten zijn deze temperaturen nogal laag en zeker niet nodig. Dus bij welke temperatuur U uw producten wenst op te slaan is afhankelijk van de eisen waaraan u moet voldoen, zodat het product de beste kwaliteit houd.

Temperatuur DIEPkoelcel

Wanneer U tussen de 0° en -2° C. wenst te vriezen, hebben we het over een diepkoelcel. In een diepkoelcel vriest het licht en zullen we een andere koelinstallatie moeten toepassen dan voor een koelcel. Er zijn producten waar het goed voor is om bij een diepkoel temperatuur op te slaan. Veel keer gaat het om vleesproducten.

Advies nodig?? Bel of mail ons en wij helpen u graag.