Zo blijft uw VRIESCEL goed op TEMPERATUUR.

23-11-2018

Dat de temperatuur in uw VRIESCEL op de ingestelde temperatuur blijft is natuurlijk heel erg belangrijk voor uw producten, maar toch ook voor uw energierekening en voor de goede werking van de vriesinstallatie. De aanschaf van een flappengordijn is soms best wel verstandig.

Als u de vriescel deur open doet verliest u direct koude lucht, deze koude lucht valt uit de cel en trekt over uw vloer, omdat kou valt en warmte stijgt. Er komt dus warmte uw vriescel in en een beetje is niet erg, maar als u niet oplet en de deur niet altijd dicht doet, wordt het op een gegeven moment een probleem om uw vriescel op temperatuur te houden. Het volgende gebeurt dan......... er komt warmte uw vriescel in en in warmte zit vocht, dit vocht komt in de verdamper die in uw vriescel hangt. Wanneer dat niet te veel is, krijgt u geen problemen, want de verdamper ontdooit 4 keer per dag, dus raakt u dat vocht weer kwijt en dat is zoals het hoort. 

Wanneer er te veel warmte en dus te veel vocht in de vriescel komt bevriest dat in de verdamper en slibt deze van lieverlee dicht, zodat er steeds minder lucht door de lamellen kan en de warmte niet meer opgenomen wordt, waardoor de cel niet op temperatuur blijft. Ook de ontdooiing kan al dat bevroren vocht (ijs) niet meer wegkrijgen, dus gaat het mis.   

Wanneer u in uw vriescel moet zijn om producten te halen of te brengen is het heel verstandig om de deur achter u dicht te doen, zodat de kou binnen blijft en de vriesinstallatie goed blijft werken. 

Als U de deur veel keer moet openen is het misschien verstandig om een doorzichtig flappengordijn of strokengordijn in de deuropening te hangen, zodat de warmte uw cel niet gemakkelijk in kan en de kou er niet uit. Als indicatie is de prijs voor een deuropening van 90 x 200 cm. ca. € 295,=.

Advies nodig? Bel of mail ons !