Verschil tussen een PROFESSIONELE vriescel en een GEWONE

27-09-2021
  • Een vriescel van een horeca groothandel uitgevoerd met een zogenaamde insteek-, inhang- of dakunit, dus met een kant en klare vriesunit is een NIET PROFESSIONELE en een niet ZUINIGE vriescel. Een waarom dan niet?
  • Een vriescel wordt opgebouwd uit isolatiepanelen, dus panelen met aan beide zijden gegalvaniseerd staalplaat gemoffeld in een meestal witte kleur.
  • De dikte van deze staalplaten is van belang voor de stabiliteit van de cel. Onze cellen zijn uitgevoerd met 0,7 cm. dik staalplaat, waarin u geen deuk drukt met uw duim. De NIET professionele cellen werken veelal met 0,4 cm. dunne staalplaat.
  • Tussen de twee staalplaten zit isolatiemateriaal en daarvan moet u, als het goed is, te weten kunnen komen welk materiaal het is en vooral welke isolatiewaarde het heeft. Bij de NIET professionele cellen komt u niet te weten wat de isolatiewaarde is, de fabrikant wil het u gewoon niet laten weten, zodat u niet kunt bepalen of de vriescel die u koopt zuinig is of niet. U denkt misschien dat de dikte van de isolatiepanelen belangrijk is, maar helaas dat is NIET belangrijk, de isolatiewaarde van een 20 cm. dik isolatiepaneel zal bijna altijd minder goed isoleren dan een 8 of 12 cm. dik paneel van de vriescellen die wij leveren, omdat het isolatiemateriaal geen PIR is, maar gewoon WIT PIEPSCHUIM en dus heel veel minder van kwaliteit.
  • Een geïsoleerde vriescel moet worden uitgevoerd met een vriesmotor, verdamper en digitale besturingskast om te kunnen vriezen. Wanneer deze componenten los zijn en ter plekke met elkaar verbonden worden d.m.v. koelleidingen is dat een koeltechnisch verantwoorde en zuinige vriesinstallatie. Zo'n vriesinstallatie wordt een SPLIT-VRIESSYSTEEM genoemd.
  • Het verschil tussen een kant en klare vriesunit, dus een zogenaamde insteekunit of inhangunit, en een koeltechnische vriesinstallatie (split-vriessysteem) zijn vooral het energieverbruik en de levensduur.
  • In een kant en klare vriesunit zijn de verdamper in de vriescel en de condensor bij de motor klein uitgevoerd, daar deze hele unit redelijk te tillen en simpel te installeren moet zijn. Een losse verdamper en een aparte condensor zijn minstens twee keer zo groot uitgevoerd, zodat het verdampingsproces en condensatieproces met veel minder compressorvermogen beter gaat en daarmee maar 1/3 van de energie nodig heeft als het proces in de kant en klare unit.
  • Dan is de levensduur van het SPLIT-VRIESSYSTEEM ook veel langer, daar de vriesmotor bijna altijd op een frissere plek staat dan de vriesmotor van het kant en klare systeem, die hangt altijd aan de vriescel, dus veelal in een minder grote en warmere ruimte, zodat de vriesmotor het veel zwaarder heeft, dus minder lang meegaat.

Dan nog iets heel belangrijks, wat denkt U van de garantievoorwaarden bij de meeste leveranciers van de NIET professionele vriescellen?

  • U krijgt meestal 12 of 24, maar soms zelfs 36 maanden garantie, maar lees alstublieft de voorwaarden goed door, want in 99% van de gevallen krijgt uitsluitend garantie op de onderdelen, maar niet op de monteurskosten en vergis u niet, die kosten zijn heel veel hoger dan de kosten voor het onderdeel. Ook de kosten voor nieuw koelmiddel krijgt u niet vergoed. U zult denken dat dat kletskoek is, maar neen U koopt zo'n cel niet als consument, maar als ondernemer en dus gelden
  • Om het kort te zeggen, u krijgt nagenoeg geen garantie en ziet u maar is een koelmonteur te vinden die uw kant en klare vriesunit komt repareren als u die niet bij hem gekocht heeft.

Wat is dus de allerbeste koop? Wij denken een professionele vriescel. En wij installeren die compleet op uw adres voor een absoluut scherpe prijs.