VRIESCEL vloer.........

18-11-2018

In een vriescel is het toch altijd - 18° C. en kouder, dus moet daar altijd een geïsoleerde vloer in, omdat een gewone betonnen vloer kapot vriest en dat is niet wat u wilt.

Dat betekent wel dat u altijd een drempel van minimaal 12 cm. op moet stappen, want de geïsoleerde vloer voor een vriescel is minimaal 8 cm. dik en onder deze vloer moeten beluchtingsbalkjes of kokers van 4 cm. hoog, zodat de geïsoleerde vloer uiteindelijk niet aan uw betonnen vloer vast vriest.

Natuurlijk is het mogelijk om deze geïsoleerde vriescel vloer verdiept neer te leggen, zodat er geen drempel is, maar dan moet u er bij het aanleggen van de betonnen vloer rekening mee houden en ter plaatse van de komende vriescel de betonnen vloer daar ca. 11,5 cm lager houden, zodat de vloer van de vriescel iets hoger blijft en er niet direct water de vriescel in kan lopen.

De geïsoleerde vloer van een vriescel is veelal 8 cm. dik isolatiemateriaal, maar kan ook 12 cm. of nog dikker zijn. Op de isolatie is 15 mm. betonplex gelijmd met een kunststof antislip toplaag, zodat de vloer sterk en veilig te belopen is. Een RVS toplaag is tegen een meerprijs mogelijk, maar raden wij niet aan, daar deze gemakkelijk erg gevaarlijk glad kan worden. 

Ook is het mogelijk een vriescel met een betonnen vloer te bouwen, maar pas interessant in hele grote vriescellen waarin u met een heftruck wenst te rijden. De prijs voor een dergelijke vloer is vanwege de complexiteit erg hoog. Wanneer er al een betonnen vloer ligt moet het deel  van de vloer waar de vriescel komt er uit gezaagd worden en ca. 50 cm. lager weer een goed dragende betonnen vloer gestort worden, waarop vloerverwarming en goede isolatie gelegd moet worden, met daar overheen weer een gewapende betonnen vloer. Langs deze vloer zetten we de isolatiewanden, zodat de vloer isolatie aansluit aan de isolatie van de wanden. 

Dus een vriescel MOET een geïsoleerde vloer hebben. Een vloer op uw vloer is wat prijs betreft de beste oplossing voor de kleine en middelgrote vriescellen.

Advies nodig? Bel of mail ons !