Waar koop ik de goedkoopste KOELCEL ?

25-03-2019

Uiteraard bij ons, omdat wij de meest probleemloze en energie zuinigste koelcel installeren voor de laagste prijs.

De goedkoopste KOELCEL is natuurlijk niet de koelcel die u voor het minste geld aanschaft, tenminste als u de kosten meeneemt over de gebruikelijke 15 a 20 jaar.

Als U bedoelt dat u NU wilt weten waar u het minste uitgeeft voor een KOELCEL met de door u gewenste afmetingen, dan moet u absoluut NIET bij ons zijn. Wij leveren en installeren uitsluitend kwaliteit, maar wel voor een zeer scherpe prijs en wij kunnen u nu al beloven dat u met een KOELCEL van ons al heel snel goedkoper uit bent dan met zo'n 'goedkoopste koelcel' van een leverancier die er ook koelcellen bij verkoopt en nagenoeg geen verstand van heeft. Natuurlijk lijkt zo'n leverancier wel de goedkoopste.

Waar zitten de verschillen dan?? 

  • Het belangrijkste is de isolatiewaarde van de koelcel wandpanelen, en daarmee dus het energieverbruik, dat scheelt gewoon maar even 20% tot 30%. O ja, ze lijken gelijk, maar dat is de witte buitenkant. De fabrikanten / leveranciers van de goedkope koelcellen geven de K-waarde (isolatiewaarde) niet op omdat ze het niet weten en niet willen.  
  • Ook de hardheid van de isolatie is zeer belangrijk, want zachte isolatie neemt gemakkelijker vocht op, waarmee de isolatiewaarde achteruit holt.
  • Dan het soort isolatiemateriaal wat in de wanden gebruikt wordt is zeer belangrijk. 
  • De sluiting en de scharnieren van de koelcel deur zijn ook zo'n punt van zorg, de meeste celdeuren hangen geen 15 jaar, dus snel en regelmatig kosten maken.
  • Vergeet ook niet het verschil in energieverbruik tussen een kant en klare koelinsteekunit en een split-koelinstallatie, deze is maar liefst meer dan 50%.
  • Dan is de levensduur van onze split-koelinstallatie minstens 15 jaar maar die van een kant en klare insteek of inhangunit is dat maar 5 tot hooguit 10 jaar.

Wat wij u kunnen beloven is dat een koelcel van ons gemakkelijk 30 tot 40 jaar staat en goed blijft en dat de split-koelinstallatie met gemak 15 tot 20 jaar zonder problemen draait. En indien nodig plaatsen we dan een nieuwe koelmachine of verdamper en u kunt er weer 15 jaar tegenaan. 

Bovenstaande beloven de goedkoopste koelcel leveranciers nog wel eens, maar hard maken kunnen ze het niet. Wij wel, onze klanten weten niet beter.